Synpunkter

ÅKAB:s sommarjobbare

I år hade ÅKAB ca 150 ansökningar från ungdomar 15-18 år som var intresserade av att sommarjobba på våra bostadsområden. Utav de 150 ansökningarna är det ca 50 personer som får möjligheten att jobba fyra veckor fördelat på två perioder. För våra sommarjobbare består stor del av arbetsdagen utav utomhusarbete och skötsel i form av ogräsrensning, gräsklippning, målning, oljning och renhållning. ÅKAB:s sommarjobbare blir tilldelad en plats på ett bostadsområde där man tillsammans med fastighetsskötaren på området arbetar fyra timmar om dagen i fyra veckor. Och när första perioden om fyra veckor är slut kommer ett nytt gäng för ytterligare fyra veckor. 

- Våra sommarjobbare är otroligt uppskattade av oss personal men också av hyresgästerna på området, säger Andreas Pettersson som arbetar som fastighetsskötare på ett bostadsområde i centrum. 
Med deras hjälp så hinner vi med sådant som vi har svårt att hinna annars under de hektiska sommarmånaderna. De är guld värda, förklarar han. 

Andreas har förstärkning av fyra tjejer under den första fyraveckorsperioden som startar direkt efter skolavslutningen. Maya och Tilma som till vardags går på högstadiet gör sin första säsong hos ÅKAB, samtidigt som gymnasieeleverna Agnes och Emmie är på samma bostadsområde för sin andra respektive fjärde säsong.

Om du är mellan 15-18 år och skulle vilja sommarjobba hos ÅKAB så finns det ny chans nästa år! Håll utkik här på webbsidan i mars nästa år för ansökan!

   
Stående från vänster Anders Appelgren, vikarierande fastighetsskötare,                       Fastighetsskötare Andreas Pettersson tar hand om
Tilma Wernlund, Emmie Wernlund Johansson, Maya Storm och Agnes Martinsson.     ogräset tillsammans med Tilma Wernlund.
Främre raden fastighetsskötare Andreas Pettersson.