Synpunkter

Håll Sverige Rent

Varje år arrangerar den ideella föreningen Håll Sverige Rent skräpplockardagar runt om i Sverige där förskolor och skolor får möjligheten att anmäla sig för att vara med. 

Åmåls kommun har valt att ha en kampanj under vecka 17  - Skräpplockarveckan. Susanne Bäckström, som till vardags arbetar som miljöingenjör i Teknik & fritidsförvaltningen i Åmål och Säffle, har varit den lokala kontaktpersonen för arrangemanget och tagit emot anmälningar från kommunens förskolor och skolor.  I år har 781 barn och ungdomar anmält sig till att vara med på årets skräpplockaraktivitet och på så sätt bidragit till att göra vår närmiljö till en trevligare och renare plats.

Som en liten extra bonus har förskolor och skolor som anmält sig till skräpplockardagarna fått möjligheten att kika in i hytten på en sopbil för att se hur tömningen går till i samband med tömning på respektive skola. I år sponsrar även ÅKAB Skräpplockardagen med biobiljetter till Sagabiografen i Åmål som deltagande klasser i skolorna har möjlighet att vinna till sin klass. 

- Vi på ÅKAB vill sponsra Håll Sverige Rent och skräpplockardagen och bidra till att uppmuntra barn och unga till att värna om vår miljö. Det ligger i linje med vårt kontinuerliga arbete med miljö och bolagets ISO-certifiering, berättar ÅKAB:s VD Magnus Dalsbo. 

Vinnare i utlottningen av biobiljetter är klass 2D på Rösparksskolan. Stort grattis till er!

Ett stort tack till alla barn och ungdomar för er insats och bidrag till ett finare och renare Åmål!


Susanne Bäckström, miljöingenjör Teknik & Fritidsförvaltningen,
och Magnus Dalsbo, VD Åmåls Kommunfastigheter AB.

För mer information om Håll Sverige rent och deras arbete besök www.hsr.se